Frequently Asked Questions


Algemene vragen

Kan ik mijn bestelde product retourneren? 

Nee, je kunt producten niet retourneren. By Baukje heeft geen producten op voorraad en maakt alleen producten op verzoek. De producten zijn door de klant samengesteld en daardoor persoonlijk en vaak gepersonaliseerd. Om die reden is het niet mogelijk producten te retourneren. 

Twijfel je over een kleur (er zijn kleurstaaltjes beschikbaar) of over de maat dan kun je het best voor het plaatsen van de bestelling even per mail contact opnemen. 

 

Ik twijfel over de maat van een product. Wat kan ik doen?

Wanneer je twijfelt over de maat kun je mij het best even een berichtje sturen. Contact opnemen kan hier. 

 

Mijn bestelling past niet! Wat nu?

Het is altijd vervelend wanneer jouw bestelling niet past. Maak foto's van het product tijdens het passen en stuur mij de foto's, dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing. Je kunt de foto's het best even mailen.

 

Mijn product is kapot, wat nu? Heb ik garantie?

Wanneer een product niet naar behoren geproduceerd is en daardoor stuk is gegaan wordt het product gerepareerd.

 

Wanneer een product door gebruik, verkeerd gebruik, een ongeval, tanden, een schrikreactie etc. stuk is gegaan kan het product vaak ook gerepareerd worden, maar zitten daar wel kosten aan verbonden. Hoe hoog die kosten zijn is afhankelijk van de staat van het product.  Wil je het product laten repareren en wil je weten wat het kost? Neem contact met mij op zodat ik kan bepalen wat de mogelijkheden en kosten zijn. Het gebruik van onze producten is altijd naar eigen inzicht en op eigen risico.

 

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd bedraagt 15 tot 21 werkdagen. 

 

Maak je alles zelf?

Nee, helaas niet alles, maar wel veel. De producten van BioThane en Lichte Grip worden wel allemaal door onszelf geproduceerd. 

 

Zijn de holnieten wel stevig? 

Ja, holnieten zijn stevig. Ik verlijm de holnieten ook nog. Het feit dat de holnieten stevig zijn wil echter niet zeggen dat ze bestand zijn tegen plotselinge krachten van bijvoorbeeld een paard welke op zijn eigen lijn gaat staan, hangen etc... De holnieten kunnen dan los schieten.

 

Het gebruik van onze producten is altijd naar eigen inzicht en op eigen risico. 

 

Krijg ik korting als ik meer dan 1 product bestel?

Nee. 

 

Kan ik mijn bestelde artikelen ook ophalen?

Ja, dat kan. Je kunt die optie selecteren in het bestelproces. 

 

Ben je ook op evenementen?

Ik ben soms ook op evenementen. Ik deel mijn aanwezigheid op een evenement via Facebook en Instagram. 

 

Ik heb een klacht!

Voor klachten kun je het contactformulier invullen zodat de klacht in behandeling kan worden genomen en we kunnen werken aan een passende oplossing.

 

BioThane ®

Wat is BioThane ®?

BioThane bestaat uit een nylon kern met daaromheen een laag van TPU/PVC. Onwijs sterk en daarmee een natuurlijke leervervanger en vegan. 

 

Zijn alle gespen RVS?

Nee, niet alle gespen zijn RVS. RVS en Messing is roestvrij, Zwart, Rainbow en Rosegoud zijn roestwerend. 

 

Zijn er ook passets beschikbaar van de hoofdstellen en kaptooms?

Er zijn passets beschikbaar van de kaptooms en de halsterhoofdstellen. 

 

Hoe kan ik mijn BioThane producten het beste schoonmaken?

BioThane heeft niet veel onderhoud nodig en kan makkelijk worden schoongemaakt onder de kraan met een sponsje en een beetje zeep om de boel te ontvetten. Drogen gaat heel snel en kan gewoon aan de lucht. 

 

Hoeveel kleuren BioThane zijn er?

Heel veel! 

Hier kun je zien welke kleuren ik in het assortiment heb....

 

Animal Emergency Tags

Hoe lang zijn de Animal Emergency  SOS Tags?

De A-Tags zijn tussen de 6 en 20 cm. 

 

Blijft de tekst wel goed zitten op de Animal Emergency Tags?

Ja, de tekst blijft goed zitten op een A-Tag, maar kan er door gebruik wel af gaan. Dat gebeurt echter niet zomaar, zon, zout, oliën, huidvet, chemicaliën en modder kunnen ervoor zorgen dat de lijmlaag oplost waardoor ook de tekst van de Tag los zal laten. 

 

Kan ik een Animal Emergency Tag permanent aan mijn tuig hangen?

Ja, dat kan. Je hoeft niet steeds jouw A-Tag van het tuig af te halen. Wanneer je paard echter 24/7 buiten staat en het halster met daaraan de A-Tag altijd om heeft is het risico dat de A-Tag stuk gaat aanwezig. Het clipje van de A-Tag is klein en licht omdat de A-Tag niet zwaar mag zijn. De Clip is daardoor niet berekend op veelvuldig rollen, andere paarden die er aan trekken, schuren aan palen etc.. Ik geef daar dan ook geen garantie op.