Een lussenteugel met een verplaatsbare lus zodat je de lus op de gewenste lengte kunt plaatsen en ook weer kunt verplaatsen wanneer je dat fijn vindt. 

 

Een lus aan een teugel kan een uitkomst bieden voor kinderen waarbij de pony de teugels uit de handen trekt of wanneer je zelf minder kracht in je handen hebt. Een lus je is makkelijker om vast te houden en de teugel "glijdt" niet uit je handen. 

 

De grip wordt verkregen door een Hexagonuitsnede in de teugels waardoor de teugel niet plakt, maar toch een fijne grip geeft, ook zonder handschoenen. 

 

Deze variant gripteugel is dikker dan de licht grip of de gripteugel, namelijk 4 mm i.p.v. 2,5 mm. De teugel ligt daardoor erg fijn in de hand, niet alleen als rijteugel, maar absoluut ook als menteugel, lange teugel voor het werk aan de lange teugel, grondwerkteugel of longeerlijn. 

 

De teugels zijn verkrijgbaar in zwart en donkerbruin in 16 of 19mm breed en kunnen worden afgewerkt met holnietjes of een conway (zie foto's). De founituren zijn er in Zilver/RVS of Goud/Messing. 

 

Deze teugels kunnen helaas niet worden gepersonaliseerd. 

 

Let op:

  • Je kunt dit product niet ruilen of retourneren. 
  • Alle BioThane producten worden met de hand geproduceerd in NL en kunnen daardoor afwijken van de afbeelding. 
  • De fournituren zijn deels RVS. De niet RVS onderdelen zijn roestwerend.
  • Onze disclaimer is op al onze producten van toepassing.
  • Heb je vragen? Lees dan eerste de FAQ. Staat je vraag hier niet tussen stuur dan even een mail naar info@bybaukje.nl

Deze teugels zijn speciaal gemaakt voor kleine (en/of grote) viervoeters die graag onderweg willen grazen, maar dat eigenlijk niet mogen. 

 

De teugels hebben 2 ringen, 2 stops en 2 bevestigingsriempjes voor aan het zadel. Deze combinatie zorgt ervoor dat het paard niet meer zo makkelijk het hoofd naar de grond kan brengen, maar nog wel voldoende bewegingsvrijhheid behoudt. De stops zijn verschuifbaar, zitten niet vast aan de teugel. Het paard kan de stops met voldoende kracht ook schuiven. De teugel is dan ook een hulpteugel en geen stopteugel waarmee je het paard vast kunt zetten aan de teugel. 

 

Meer uitleg vind je in dit filmpje. 

 

Teugels lichte grip PVC 16mm, afgewerkt met BioThane 16mm (kleur naar keuze). De riempjes en stops worden in dezelfde kleur als de afwerking gemaakt. De teugel plakt niet en verkrijgt de grip door de honingraadstructuur in het materiaal. De teugels zijn super licht! 

 

Standaard afgewerkt met een musketon in combinatie met holnietjes. 

 

Let op:

  • Je kunt dit product niet ruilen of retourneren. 
  • alle BioThane producten worden met de hand geproduceerd in NL en kunnen daardoor afwijken van de afbeelding. 
  • de fournituren zijn deels RVS. De niet RVS onderdelen zijn roestwerend.
  • Onze disclaimer is op al onze producten van toepassing.
  • Heb je vragen? Lees dan eerste de FAQ. Staat je vraag hier niet tussen stuur dan even een mail naar info@bybaukje.nl