• Levertijd 2-21 werkdagen
  • Met de hand gemaakt in NL
  • Vegan

With passion designed By Baukje


Ik denk dat je al wel kunt raden hoe ik heet; Baukje. It's all in the name. 

 

In 2016 kwam ik in aanraking met BioThane producten, door de endurancesport binnen de paarden. Al snel werd ik verliefd op het materiaal en ontmoette ik iemand in de buurt die hoofdstellen, teugels en al het andere moois maakte. Ik kocht mijn producten bij haar en omdat wij zelf al kleding bedrukte ontstond er een idee voor een Animal Emergency Tag. Ik viel namelijk nog weleens van mijn toen nog jonge Arabier Silver Thaqib. 

 

Toen ik eenmaal de A-Tag had gemaakt en aan mijn zadel had hangen viel ik ook daadwerkelijk van mijn paard en dit keer was het mis. Ik was niet bij kennis en toen ik wakker werd was Silver nergens te bekennen. Ik was volledig in paniek en had gelukkig mijn telefoon bij me. Ik had mijn vriend gebeld, de staleigenaar, de politie etc.. De zoektocht naar mij en mijn paard was begonnen. 

 

Na 1,5 uur had de politie mij wel gevonden, maar mijn paard nog niet. Wat duurde dat lang! En toen ging mijn telefoon, een onbekend nummer, en jawel, mijn paard was gevonden! Wat een opluchting! De man die mij belde was aan het wielrennen en had geen leesbril mee. Hij gaf aan dat hij mij kon bereiken door de goed zichtbare A-Tag. Silver was dichtbij en stond nog op 4 benen dus snel die kant op. Het is gelukkig goed afgelopen voor ons beide. 

 

Ik deelde mijn ervaring op Facebook en zo begon ook de bal te rollen m.b.t. de A-Tags. Ik had toen nog gewoon een baan op kantoor (HR-Adviseur) en maakte zo nu en dan een paar A-Tags voor anderen. De vraag werd echter groter en van een A-Tag kwam een hoofdstel, een teugel en meer. De persoon waar ik mijn spullen kocht stopte met het maken van de producten, zodoende heb ik toen ook het e.e.a. van haar overgenomen. 

 

In 2017 was ik deelnemer aan 1 van de eerste Snuitable Days, een aantal trainingsdagen van Romy Huisman in Kootwijkerbroek. Ik deelde mijn ervaring over BioThane en daaruit ontstond een merchandiselijn voor Romy. Helaas had Romy niet de tijd om ook een webshop open te houden en les te geven. Zij stopte met de webshop en ik besloot om er 1 te openen, ook omdat ik het fijn vond om de klanten die iets bij Romy hadden gekocht nog te kunnen helpen en hun collecties aan te kunnen vullen. 

 

Bekijk hier de vlog van Romy uit 2019.

 

By Baukje is in 2019 officieel geopend en groeit nog steeds. 

Ik ben enorm dankbaar voor het pad welke ik heb bewandeld en mag bewandelen.